Falcon begeleidt VvE’s ook met hun Groot Onderhoud projecten. Dit kunnen wij goed uitvoeren, daar onze bouwkundige Erik van Kempen vele jaren ervaring met de begeleiding van dit soort grote bouwprojecten heeft.  Een mooi voorbeeld hiervan is het vervangen van de standleidingen bij een grote VvE van ons.

In 2018 zijn wij onder aanvoering van onze bouwkundige Erik van Kempen gestart met een inventarisatie van de werkzaamheden die noodzakelijk waren om de gietijzeren, loden en asbesthoudende afvoeren te gaan vervangen in het complex aan de Harry Koningsbergerstraat te Amsterdam. 

Het betreft een complex met 127 appartementen verdeeld over 10 verdiepingen met verschillende indelingen en afwerkingen. Na uitvoerig overleg met het bestuur is besloten de gemeenschappelijke standleidingen te vervangen en de private leidingen (aansluiting toilet en douche) indien noodzakelijk voor rekening van de eigenaren te vervangen.  

Hiervoor zijn drie installatiebedrijven uitgenodigd om offerte uit te brengen en in de ALV is besloten de werkzaamheden door De Plumbers te laten uitvoeren.

Eind 2018 is gestart met de eerste streng en in september 2019 is e.e.a. afgerond. Ondanks de overlast en extra werkzaamheden is een mooi resultaat bereikt.

Inmiddels staat ook op de planning om de begeleiding te gaan verzorgen van een groot onderhoud project op de Overtoom. Ook hier zal onze bouwkundige de begeleiding uit gaan voeren.

Wil u met uw VvE ook gebruik maken van deze expertise neem dan contact op met onze VvE beheerder Ronald van den Haven

Oude situatie

Gietijzer vervangen door PVC