Marita Knoop-Mol, medewerkster technisch beheer & ondersteunende taken

 Een werkdag bij Falcon VVE Management als medewerker technisch beheer is nooit saai! Elke dag is anders en je weet ’s morgens nooit wat er allemaal op je pad komt. Heeft het veel geregend, dan kun je er van op aan dat er wel een aantal lekkages worden gemeld, maar ook als het droog is, krijgen wij de meest uiteenlopende meldingen en vervelen wij ons dus nooit.

Ik ben Marita Knoop-Mol, 42 jaar oud en al 15 jaar werkzaam bij de Falcon Group, waarvan al weer zo’n 8 jaar bij Falcon VVE Management als medewerkster technisch beheer (oftewel storingen) & ondersteunende taken.

Storingsmeldingen lopen uiteen van: ‘de buurvrouw heeft al 3 dagen haar vuilniszakken in de gang laten staan’ tot ‘help! we hebben een lekkage en meerdere appartementen staan blank’.

Iedere ochtend start ik met het openen van de e-mail. Vooral op maandag staat de e-mailbox helemaal vol. Ik screen vlug de mails om te kijken of er spoedmeldingen tussen zitten: lopende lekkages/liften die stil staan o.i.d. Als dit is uitgezet is het meestal al tijd voor de dagstart.

Iedere ochtend komen wij kort met de collega’s (online) samen om te kijken wat iedereen op zijn/haar bordje heeft liggen en wie waar hulp bij nodig heeft. Na de dagstart verdelen we met andere collega’s van ‘storingen’ de werkzaamheden; iedereen heeft een aantal ‘eigen’ VvE’s en andere mails worden opgepakt door wie er ruimte voor heeft of het meeste ervan af weet. Mails die binnen een paar minuten afgehandeld kunnen worden, pak ik vaak als eerste op en daarna de mails die wat meer aandacht behoeven of waarvan de materie iets ingewikkelder is.

Tussendoor gaat de telefoon geregeld en ook hieruit komen storingen die soms direct aandacht nodig hebben. Met veel plezier sta ik (bestuurs-)leden en bedrijven te woord.

Naast het technische beheer zorg ik voor het aanleveren van de stukken die de notaris nodig heeft bij de overdracht van een appartement, verzorg ik regelmatig de notulen van de ledenvergaderingen en help andere collega’s waar nodig. Ook probeer ik enigszins de regie te houden over de binnenkomende en uitgaande e-mails en of werkzaamheden daadwerkelijk zijn uitgevoerd. Bij het aanvragen van offertes hou ik in de gaten of deze binnenkomen, goedgekeurd worden door de besturen/leden en of de werkzaamheden tot tevredenheid worden uitgevoerd. Het melden van schades bij een verzekeringsmaatschappij en het zorgen dat de herstelwerkzaamheden ook daadwerkelijk uitgevoerd worden, behoort ook tot mijn taken.

Aan het einde van een werkdag streef ik er naar dat de mailbox grotendeels leeg is. Dan sluit ik met een tevreden gevoel mijn computer af, om mij te richten op mijn gezin. De volgende dag begin ik met een smile op mijn gezicht weer aan de nieuwe werkdag…!